AAU logo

AV-MINIKURSER: TRYG BRUG AF TEKNIK I UNDERVISNINGEN

Ved hver studiestart står Helle Brink, bibliotekar på AUB, foran alle de nye studerende og underviser i, hvordan man søger den rigtige litteratur frem, og hvordan referencerne skal håndteres i projektopgaverne. Det bliver hvert år til rigtig mange studerende, som Helle selvfølgelig gerne vil give den bedste viden med videre på deres færd – og formidlet på en måde, så den er letforståelig og lettilgængelig. AV-teknikken i alle undervisningslokaler er et rigtig godt skridt på vejen.

Lagt online: 28.01.2020

”Mine kolleger og jeg er glade for at opleve, at der er gjort en stor indsats for at ensrette den teknik, der er til rådighed i undervisningslokalerne”, fortæller Helle Brink.

Selvom den nyeste teknik er til rådighed, er den dog altid en udfordring at få det optimale ud af, hvis man ikke kender til, hvad teknikken kan og hvordan, den virker. Den indsigt er afsættet for den AV-forbedringsplan, ITS har arbejdet på i 2019. Forbedringsplanen har haft fokus på at hjælpe underviserne til at få indsigt i mulighederne for digital understøttelse af deres undervisning og til at have en tryg tilgang til at kunne betjene den. Det er sket ved en række guides og tilbudte gratis minikurser samlet på websitet underviser.its.aau.dk.

Skræddersyet minikursus

I slutningen af oktober måned var det netop et af de tilbudte minikurser, ITS kunne afholde for AUB, hvor Helle og hendes kolleger deltog. Kurset foregik i det store auditorie på Strandvejen, hvor Helle ofte underviser. Kurset varede en lille times tid, hvor ITS’ supportere Jimmi S. Jensen og Allan Noll gennemgik svar og løsning på de spørgsmål og udfordringer, Helle og hendes kolleger havde meldt ind på forhånd. Der var rigeligt tid til både at få forklaret, vist og selv afprøvet, hvordan teknikken bedst tages i brug med den ønskede virkning. 

”Jeg har blandt andet haft nogle udfordringer med embedded video i mine slides, hvor jeg ikke kunne lykkes med at få lyden sendt ud gennem højttalerne i lokalet. Det er meget frustrerende, når man står foran måske 150 studerende og gerne vil have, at alt bare fungerer. På minikurset fik jeg en løsning på, hvordan jeg skal gøre fremover, så det virker med det samme”, fortæller Helle Brink.

Selvom man som underviser har den helt rigtige plan for, hvordan teknikken skal tilgås, kan teknikken drille, eller man kan nemt glemme, hvordan noget virker, hvis man ikke bruger det ofte. Derfor er alle undervisningslokaler på AAU som en del af ITS’ forbedringsplan nu også udstyret med vejledninger og information om underviser.its.aau.dk. ITS har derudover oprettet et nød-telefonnummer, der også er oplyst i alle lokaler, som man kan ringe på og hurtigt få hjælp fra en supporter, hvis teknikken i et lokale giver problemer lige før eller midt i en undervisningssituation.

”Hvis vi får flere spørgsmål, vil vi meget gerne vende tilbage – det er enormt værdifuldt, at der står nogen klar til at hjælpe os. At ITS tilbyder minikurser styrker også relationen, som er vigtig, fordi jo bedre ITS kender vores behov, jo bedre kan de hjælpe os, og vi får nemmere ved at gå til ITS og fortælle, hvad vi har brug for og hvad, vores udfordringer er med teknikken i undervisningen”, slutter Helle Brink.

Læs mere om og book de gratis AV-minikurser på underviser.its.aau.dk/minikurser