AAU logo

ITS i hælene på Infoglues periodiske nedbrud

Som mange brugere af Infoglue muligvis har bemærket, har vi i løbet af de sidste to måneder oplevet periodiske Infoglue-nedbrud. Vi arbejder fokuseret på at finde årsagen til problemet og ikke mindst forebygge, at det sker igen.

Lagt online: 22.11.2018

Hyppighed

Infoglue har igennem årene generelt leveret en stabil visning af hjemmesider, hvor vi typisk har oplevet max 1-2 kortvarige nedbrud årligt.

Siden starten af september har der imidlertid været 8-10 nedbrud. Det giver naturligvis stof til eftertanke, og derfor er der nedsat en task force i ITS, der som sin højeste prioritet lige nu, undersøger årsager og mulige løsninger til problemet.

Mulige årsager

En gennemgang af logfiler fra de dage, der har været nedbrud, viser, at den ny søgemaskine muligvis crawler vores websites for hårdt. Dette kombineret med spidsbelastningstidspunkter (typisk hverdagsformiddage), har muligvis gjort at belastninger har været for stor, og dette kan have ført til nedbruddene.

Hvad gør vi?

Da vores mistanke lige nu retter sig mod søgemaskinecrawl, har vi indtil videre blokeret alle søgemaskiner (Google undtaget) fra at indeksere aau’s websites. Simpelthen for at undgå yderligere nedbrud indtil en permanent løsning på problemet er fundet. Det er naturligvis ikke en langtidsholdbar løsning at blokere søgemaskiner fra at indeksere vores websites, så derfor skal vi nu have afdækket, hvordan vi på en hensigtsmæssig måde kan lukke søgemaskinerne ind igen. Der er flere parametre, vi kan skrue på i den forbindelse, f.eks. tid på dagen, antal sites der crawles på én gang, hyppighed mm.

Har I spørgsmål ifm. nedbruddene eller til Infoglue i det hele taget, er I som altid velkomne til at skrive til os via support@its.aau.dk