AAU logo

Windows 10 erstatter Windows 7

På AAU-Windows-computere udskiftes Windows 7 i den kommende tid til Windows 10.

Lagt online: 28.06.2019

AAU skifter til Windows 10

Microsoft har meddelt, at Windows 7-support udgår ved årsskiftet. Det betyder, at der ikke længere vil komme sikkerhedsopdateringer, og at der ikke længere ydes support på dette operativsystem.

For Windows 7-computere på AAU betyder dette, at de skal re-installeres til Windows 10, da vi ellers vil have computere, som er usikre og sårbare over for it-kriminalitet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din computer kører Windows 7 eller 10, så giv os et kald på 2020, så vi kan hjælpe dig.

Sådan får du Windows 10

Det er pt. op til dig, hvornår du ønsker at få computeren re-installeret, men når vi kommer længere hen på året, vil det blive obligatorisk. For mange er det oplagt at indgå aftale med os om re-installering allerede nu, så din computer er klar til dig, når du kommer tilbage fra sommerferie.

Når din computer skal re-installeres til Windows 10, sender du blot en mail til os på support@its.aau.dk. Mailen skal indeholde nedenstående oplysninger:

  • Din fysiske adresse på AAU
  • Computermærke og model. Desværre er der nogle modeller, vi ikke kan re-installere med standard-software.
  • Et tidspunkt, hvor det vil passe dig at få computeren re-installeret (det tager ca. en halv dag at re-installere en computer).
  • Information om hvorvidt, du bruger administrative systemer som f.eks. ØSS eller WorkZone.

Når vi har din mail med ovenstående oplysninger, bekræfter vi aftalen om re-installering i en svarmail til dig med yderligere informationer.

Har du ansvaret for en større gruppe computere (f.eks. i et laboratorie eller ekstra udlåns-pc’er), så kontakt os endelig, så vi kan finde en særskilt løsning.

Hvis du skulle have spørgsmål, er du som altid velkommen til at kontakte os på support@its.aau.dk, telefon 99402020 eller møde os i en af vores servicedeske.