It Services

Guides

Blogs

At skrive et akademisk blogindlæg er en fantastisk måde at formidle din forskning på og udvide dit netværk endnu mere. En blog giver dig mulighed for at få adgang til nye målgrupper uden for dit nære peer-community - for eksempel virksomheder og beslutningstagere. Ligesom andet digitalt akademisk engagement vil udgivelse af en blog ikke nødvendigvis oversætte til flere citeringer til dine publikationer, men det kan øge opmærksomheden på dit arbejde blandt praktikere og måske endda gøre, at du kan blive inviteret som keynote til konferencer eller fungere som en konsulent uden for den akademiske verden.

Blogs er stadig et af de formater, der giver mulighed for længere og dybere diskussioner. Samtidig tilbyder de dig en god måde at kommunikere din forskning bredere, uden at skulle beskæftige sig med copyright-spørgsmål, eller få professionelt udstyr.

 

1. indhold

Skriv om de ting, du laver eller har gjort - eller bare konverter din seneste publikation til et indlæg.

Din blog er ikke en forskningsartikel. Du kan skrive om forskningsideer, der endnu ikke er klar, men du kan derimod skrive om de eksperimenter, der mislykkedes. Det faktum, at det er en blog og ikke en forskningsartikel, giver dig mulighed for at skrive om alt dit arbejde, også blot præsentere korte resuméer af dit arbejde.

2. Tilpas din blog til det ønskede publikum

Brug lidt tid på at tænke på den slags mennesker, som du gerne vil nå. Er det et generelt publikum, nogle mere specifikke interessenter (almen dansker, fagfolk, virksomheder, beslutningstagere osv.). For at formidle korrekt og komme igennem med ens budskab, er det vigtigt at kende målgruppen og designe ens kommunikation derefter.

3. ungå fagspoecifik terminologi så vidt muligt

Hold din blog på et populærvidenskabeligt niveau, og undgå jargon, hvor det er muligt. Man kan ikke undgå alt relevant ordforråd eller referencer, men du bør prøve at gøre din blog tilgængelig for et mere generelt publikum gennem en mere modtagerorienteret kommunikation.

4. FIND DIN STIL OG OPRET EN RUTINE

Du kan skrive langformede essays om din forskning, eller du kan skrive korte artikler om nogle videnskabelige ideer. Med tiden vil du udvikle en stil og proces, men det er vigtigt at du fra start holder en rutine. At skrive blogs er en aktivitet, der hjælper dig med at opretholde en skriverutine.