It Services

Guides

Twitter

Twitter er en nem og simpel platform, der kan give dig mulighed for at formidle enkle meninger, spørgsmål eller holdninger uden brug af udstyr andet end en computer/telefon. Som akademiker er det relevant at bruge twitter fordi:

  1. Du kan lave et tweet om nye publikationer og formidle din forskning
  2. Hvis du også blogger, kan du linke til dit blogindlæg i dine tweets
  3. Du kan følge andre akademikere for at nå et større publikum
  4. Du kan bruge Twitter til at udforske ny forskning og retweete, hvis det er relevant
  5. Du kan også søge feedback om dit indhold og også give det til andre

 

Sådan bruger du Twitter

1. Opret en Twitter Bio

Selvom du bruger Twitter til forskningsformidling, skal du også sørge for at vise en vis personlighed. Vær informativ og skriv hvad du laver og nogle af dine interesser for at gøre din bio mere autentisk.

Hvis du også blogger, er Twitter-bio et godt sted at linke til din blog.

2. Hold det enkelt og post ofte

Hvis du laver korte tweets, gør du det lettere for dit netværk at retweete. Ved at tweete regelmæssigt har du en bedre mulighed for at nå ud til flere nye og flere følgere.'

3. Brug billeder, videoer og gifs i dine Tweets

Brug billeder, videoer og gifs til at skille sig ud i dine følgers feed og få mere feedback. Dette er en måde at gøre dit indhold mere fængende og visuelt.

4. brug relevante hashtags

Ved at bruge relevante hashtags forbedrer du din synlighed, og det bliver lettere for andre at finde dine tweets. Tænk på et hashtag som et nøgleord. Brug af hashtags er en fantastisk måde at sikre, at de rigtige mennesker ser dine tweets og ikke kun dem, der allerede følger dig. Enhver, der er interesseret i dit hashtag, kan læse dit indhold på grund af det specifikke hashtag, som du skrev.

Begynd med et bredt hashtag, der er relateret til dit indhold. For eksempel noget bredt som #Science. Eksempler på andre relevante hashtags kan være #SciTwitter, #Research og #AcademicTwitter.

En god måde at finde hashtags på er at blive inspireret af andre akademikere eller dine kolleger. Ellers er der platforme, der hjælper dig med at finde relevante hashtags. Ritetag.com (hyperlink) er et anvendeligt websted til dette. Webstedet vil både foreslå hashtags for at blive set nu eller hashtags for at blive set over tid. Dette er en god platform, hvis du kun har brug for inspiration til at finde relevante hashtags til dit indhold på få minutter.

Undgå hashtag-overbelastning: 2-3 passende hashtags vil være nok til at sikre synlighed og opmærksomhed på din tweet.

5. Find relevante at følge, og opsøg relevante følgere

Twitter er en god platform til at oprette forbindelse til andre og få et større publikum. Følg andre med relevans inden for dit felt, og hvis de kan lide dit indhold, kan de også følge dig tilbage. Du får muligvis indflydelsesrige følgere på denne måde, og dette er kun begyndelsen på at oprette et netværk online.

Det at engagere sig med relevante profiler på Twitter kan også være en forberedende aktivitet inden konferencedeltagelse, for at øge din synlighed samt arrangere korte kaffemøder under konferencer. Under konferencer kan livetweeting danne et fundament for deling af input fra f.eks. key-notes, interessante sessioner osv. og skabe en vej til engagement med andre eksperter inden for området.

Mange tidsskrifter, konferencer og netværk har deres egen Twitter-konto. Tjek de relevante konti inden for dit felt; de retweeter ofte opfordringer til papers, ny forskning og feltrelevante aktiviteter.

En anden tilgang til kortlægning af potentielle relevante interessenter er, at oprette dine egne Twitter-lister, hvor du kan skitsere relevante forskningstemaer og følge dem i et separat twitterfeed (f.eks. Ved at bruge TweetDeck). Hver gang du føjer en Twitter-bruger til en liste, får de besked og kan følge temaet og udviklingen af ​​listen. Dette er en glimrende måde at starte en uformel dialog med relevante profiler på.

6. Del dine poublikationer

Deling af dine publikationer på Twitter kan være en nem måde at få feedback på, og måske vil det også resultere i nye følgere. Nylige undersøgelser viser, hvordan tweets om forskningsopgaver markant øger antallet af citations. Fremfor at gentage dit abstract, skal du opsummere de vigtigste fund eller centrale diskussionspunkter i 1-2 korte sætninger som en appetitvækker for læseren at følge. Husk at sende et link til tidsskriftet / research gate og VBN.

7. lær af andre succesrige mennesker på Twitter

Tjek, hvad andre akademikere sender, og hvordan de har oprettet deres konti for at få inspiration til dine egne.

Brug af twitter forudsætter engagement; afsæt tid til at udvide dit feed og engagere dig med dine peers.