It Services

Guides

Videoproduktion

For at låne udstyr, kan du læse mere her.

Her kan du finde guides, praktiske råd og best practices omkring de værktøjer og platforme, som kan bruges til digital forskningsformidling. Hver platform/værktøj har flere retningslinjer, som bør følges, både i forhold til det tekniske, praktiske og kommunikative i det. Læs derfor nedenstående guidelines for at få størst succes med din forskningsformidling.

1. HAV STYR PÅ DIN BESKÆRING.

Hvis du frontalt filmer en eller flere personer, så sørg for ikke at have for meget luft over hovederne, men samtidig heller ikke være for tæt på. Det er en god ide at placere personen i billedet efter det gyldne snit, lodret og vandret. Personen bør være i den ene side af billedet, og øjnene i den øverste halvdel af billedet.

2. UNDGÅ BLANDINGSLYS.

Blandingslys opstår, når det gule lys fra f.eks. indendørs lamper blander sig med det blå lys, der kommer udefra og ind af vinduerne. Det undgås ved at fjerne den ene af lyskilderne, enten ved at slukke lyset i rummet eller dække vinduerne af.

Bliver billedet for mørkt kan man sætte LED-paneler op i den lysfarve, der matcher jeres valgte lyskilde, varmt eller koldt.   

3. HUSK DYBDE.

Det er en god ide at have noget i baggrunden, i stedet for at placere personen op af en hvid væg, da det skaber dybde i billedet. Sørg dog for, at baggrunden ikke tager over i billedet og er forstyrrende. Der kan let opstå rod og forstyrrende elementer i billedet, så det er en god ide at rydde op i baggrunden, før man optager.

4. LAV ALTID EN PRØVEOPTAGELSE.

Når I laver en kort optagelse og ser den igennem på en computer med det samme, vil i have mulighed for at tjekke, om alt virker, som det skal. Prøv at gennemgå opsætningen fra bunden, hvis der er noget der ikke virker.

5. TÆNK OVER TØJVALGET.

Undgå rødt tøj, da det har tendens til at ’bløde’, så kanterne bliver uskarpe. Tøj med striber kan give et distraherende bølget mønster på modtagerens skærm, når du bevæger dig.