AAU logo

Analytics

OM GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics er et analyseværktøj, som analyserer trafikken på dit website og giver et overblik over brugernes adfærd. Med Analytics kan du bl.a. blive klogere på antal besøgende, hvor dine brugere kommer fra og hvordan de navigerer på dit site.

om google analytics

Login

Du logger ind i Google Analytics via https://www.google.com/analytics/. For at kunne logge ind i Google Analytics skal du have en Google Konto.

Adgang til websites på AAU

For at få adgang til et specifikt website på AAU, skal du skrive til support@its.aau.dk og bede om adgang til websitet med URL'en xxx.aau.dk, samt oplyse den mail, der er knyttet til din Google Konto. Vær opmærksom på at adgangen formelt skal godkendes af den person, der er primær ansvarlig for websitet.

Vejledninger til Google Analytics

Hvis du har spørgsmål til Google Analytics, er du velkommen til at skrive til support@its.aau.dk.

 • +

  Oprettelse af Google Konto

  For at få adgang til Googles produkter, som eksempelvis Google Analytics, skal du oprette en Google Konto.

  Som default oprettes en Gmail-konto sammen med Google Kontoen, men det er meget vigtigt at du i stedet benytter din AAU-mailadresse ved oprettelsen. Det gøres ved at vælge 'Brug min nuværende mailadresse i stedet' ved oprettelsen (se skærmbillede nedenfor).

  Ift reglerne om datasikkerhed på AAU er det desuden vigtigt at der oprettes en personlig Google Konto, og ikke en fælleskonto for flere brugere. Dette sikres netop ved at benytte egen AAU-mailadresse til oprettelsen af en Google Konto, og ikke videregive loginoplysninger til andre.

   

 • +

  Problemer med at oprette en Google Konto

  Hvis du forsøger at oprette en ny Google Konto med din AAU-mailadresse, og du får et svar fra Google om at din AAU-mail allerede bruges af en Google Konto, så er det højst sandsynligt fordi din AAU-mailadresse er sat som 'alternativ mailadresse' på en allerede oprettet Google konto. Problemet er, at din AAU-mail skal være sat til primær mailadresse i din Google-konto for at kunne sikre hvem der bruger din Google Konto.

  Løsningen er derfor:

   

 • +

  Skift mailadresse på din Google Konto

  Er din Google Kontoen oprettet med en ikke-gmail-adresse, så er det let at skifte mailadresse - det kan du gøre på din Google Konto under 'Dine personlige oplysninger': https://myaccount.google.com/privacy?utm_source=OGB&utm_medium=act#personalinfo

  Når du har skiftet Google Konto, så skriv til os (support@its.aau.dk) med info om skiftet af Google Konto fra gammel til ny konto, samt hvilke websites du har adgang til - det sikrer at du får adgang til alle de rigtige websites og værktøjer, og det letter vores arbejde og sikrer en hurtigere løsning.

  Hvis derimod din Google Konto er oprettet sammen med en Gmail-adresse - så kan man desværre ikke skifte mailadressen tilknyttet Google Kontoen - og der skal i stedet oprettes en ny Google Konto (se vejledning ovenfor).