AAU logo

Baggrundsbilleder

BRUG AF BAGGRUNDSBILLEDER I INFOGLUE

Når et nyt site oprettes i InfoGlue, er baggrunden som default en ensartet grå farve. Dette kan du ændre ved at indsætte et baggrundsbillede. 

Når du skal finde et baggrundsbillede er det vigtigt, at du har rettigheder til at anvende billedet på dit website. Det er ligeledes vigtigt, at det valgte billede har den rigtige størrelse og opløsning.

Er du ansat ved AAU, kan du få adgang til AAU's billeddatabase, hvor der findes et udvalg af billeder, som indeholder alt fra studerende og ansatte til lokationer og arrangementer. 

 • +

  Tilføj baggrundsbillede

  Inden du tilføjer og indsætter baggrundsbilledet, skal du være opmærksom på følgende:

  • Størrelsen på baggrundsbilleder er 1440 pixels x 900 pixels
  • Billedet skal være komprimeret til en maximal størrelse på 300 kb
  • Ift. EU lovgivningen om webtilgængelighed, skal du sørge for at baggrundsbilledet har en minimum har en farvekonstrast ratio på 4:5 ift. sitets valgte 'main colour' altså farven på boksene, samt ift. det hvide logo og headline komponent øverts på sitet. Du kan anvende dette værktøj: http://contrast-finder.tanaguru.com til at tjekke om dit farvevalg lever op til reglerne. På billeder med motiver, anbefales det at man kigger på den del af baggrundsbilledet, der er tættest på de farvede bokse på sitet, samt logo og hvidt headline komponent.

  Når billedet er komprimeret og beskåret korrekt, kan du følge vejledningen:

  1. Stå i fanebladet "Content" (Hvis du allerede har en mappe der hedder 'Design', anbefaler vi at du opretter baggrundsbilledet heri, eller opretter en ny mappe der hedder 'Design' og placerer den deri.
    
  2. Højreklik på den mappe, hvori baggrundsbilledet skal gemmes (opret eventuelt en mappe ved navn "Design" til formålet)
    
  3. Klik på "Create" og sæt "content type" til "image". Klik på "Save"
    
  4. Klik på "Save" igen, så "Upload File" kommer frem i værktøjslinjen, som vist i billedet nedenfor:

   upload fil - baggrundsbillede
    
  5. Klik på "Choose file", og find et billede på din computer
    
  6. Klik på "Save and Exit", når du har valgt et billede
    
  7. Klik nu på fanebladet "Structure"
    
  8. Klik på forsiden, hvis du ønsker at baggrundsbilledet skal vises på hele dit website. Hvis billedet blot skal vises på en specifik side (og eventuelle undersider) skal du klikke på pågældende side i stedet
    
  9. Højreklik i det tomme område ved siden af komponenterne, som vist i billedet nedenfor:

   tilknyt baggrundsbillede i structure
    
  10. Klik på "Properties"
    
  11. Klik på "Undefined" ud for teksten 'Background image', og find baggrundsbilledet, du netop har uploadet i Content
    
  12. Klik på "Save" og "Save and Exit". Baggrundsbilledet er nu uploadet. Vær opmærksom på, at baggrundsbilldet skal publiceres fra 'Content'
Basal billedredigering