AAU logo

Optimize A/B Tests

OM A/B TESTS

En A/B-test er kort sagt en test hvor en eksisterende webside eller del af en webside testes op mod en variant.

Et simpelt eksempel kunne være at vi ville teste en ny farve på en bestemt knap. Den eksisterende knap er blå, men giver det mon flere klik på knappen hvis vi laver den rød i stedet? Vi kunne så oprette en side med den røde variant og vise hver anden bruger siden med denne nye røde knap. Efter et par uger kunne vi stoppe eksperimentet og se hvilken knap det havde givet det bedste resultat.

 • +

  Om Google Optimize

  Google har udviklet et gratis A/B test værktøj kaldet Google Optimize, hvorigennem det er muligt at oprette A/B tests på et website og få detaljerede informationer om resultatet af testen. Læs eventuelt mere på https://www.google.com/analytics/optimize/.

  Er du interesseret i at få oprettet en A/B test på dit website, så kontakt os via support@its.aau.dk og skriv "Optimize A/B test" i emnelinien.

  Inden du skriver til os kan det være godt at overveje præcis hvad det er du ønsker at teste, og hvad din tese er. Et eksempel kan være, at du ønsker at teste placeringen af knappen for en tilmelding, og at din tese er, at den nye oplacering vil give flere tilmeldinger.

  google optimize