AAU logo

Siteimprove

Kvalitetstjek af hjemmesider

Vi har på AAU adgang til værktøjet Siteimprove.com, som vi bruger til at scanne indholdet på AAUs hjemmesider for at finde døde links, stavefejl, fejl ift SEO optimering og meget andet.

Du kan som websiteansvarlig få adgang til indholdsrapporter i Siteimprove på lige fod med data fra Google Analytics. Skriv en mail til support@its.aau.dk og skriv 'Siteimprove' i menulinien.

om siteimprove

 • +

  Vejledning til døde links - siteimprove

  Login på www.siteimprove.com

   

  Stå på forsiden og vælg den pågældende side i drop down menuen øverst til venstre.

   

   

   

   

  Vælg ”quality assurance” i menuen til venstre -> dernæst ”links” -> ”sider med døde links”

  siteimprove side menu

   

  Til højre i søge feltet, indtastes evt. undersider der skal søges på. -> vælg først URL eller title -> skriv derefter i søgefeltet undersidens navn. Eks.

   

  Nu vises alle sider med den brugte endelse. F.eks. www.et.aau.dk/uddannelser i resultatlisten.
  Listerne viser hvilke sider der indeholder døde links.

  siteimprove liste med døde links

   

  I venstre side i listen i kolonnen ”døde links” vises der hvor mange døde links hver underside indeholder og evt. hvad fejl de indeholder.

   

  Klik på en underside i listen og der vil komme et nyt vindue frem. Her vil det/de døde links være fremhævet med RØDT på siden.  Eller man kan vælge at få vist linkets placering direkte i HTML dokumentet.

  siteimprove oversigts billede af side med døde linksd markeret

   

  I boksen i venstre side ”forekomster på denne side”, kan der ses oplysninger om det/de døde links. Tryk på ”Åbn dødt link i nyt vindue” hvorefter du vil se hvilken side der vises når der trykkes på det døde link. (vil typisk være en 404 fejl side) her kan man notere sig URL´en.

   

  Find nu den pågældende side i InfoGlue og ret fejlen med det døde link. Følg evt. guides fra denne side: https://www.its.aau.dk/vejledninger/infoglue/infoglue-guide/artikler/Inds%C3%A6t+links/