Ny i InfoGlue?

Er du ny i InfoGlue?

Er du ny i InfoGlue er det en god idé at få en grundlæggende forståelse for hvad InfoGlue er, og hvordan systemet grundlæggende hænger sammen. InfoGlue er et content management system - også kaldt et CMS - som er et system der kan styre websites of deres indhold. Brugerne af CMS'et kan oprette nye sider og indsætte indhold uden at skulle bekymre sig synderligt om design og opbygning.

I videoen nedenfor kan du blive lidt klogere på AAU's officielle CMS-løsning, InfoGlue. Nederst på siden finder du information om hvordan du bedst kommer igang med InfoGlue, samt hvordan du får adgang til test.infoglue-kursus.aau.dk

 

Sådan kommer du igang med InfoGlue

 • +

  Bliv oprettet som bruger i InfoGlue

  Er du helt ny i InfoGlue, skal du oprettes som bruger, før du kan logge ind. Oprettelsen foretages af ITS og sker ved henvendelse til ITS Support. Alle websites har tilmed en primær webredaktør, som godkender adgang til nye webredaktører.

  Når du skal have adgang til et nyt site, skal du følge følgende procedure:

  1. Find ud af, hvad sitet du skal have adgang til hedder 
  2. Kontakt hovedredaktøren for sitet og bed vedkommende om at sende en mail til ITS Support og anmode om adgang.
   Vi skal i denne forbindelse bruge navnet på websitet samt dit fulde navn og AAU-mailadresse. Er du i tvivl om, hvem der er hovedredaktør, kan du kontakte ITS Support.

  Gå til InfoGlue-login

 • +

  Få adgang til undervisningssitet (test.infoglue-kursus.aau.dk)

  Er du helt ny i Infoglue, anbefaler vi at du ser video introduktion til Infoglue ovenfor. Når du har set den har du mulighed for, at få adgang til vores undervisningssite: test.infoglue-kursus.aau.dk.

  På undervisningssitet vil du få dit eget menupunkt og tilsvarende mappe, så du kan give dig i kast med at afprøve mulighederne i CMS Infoglue. Du kan vælge selv at finde relevante vejledninger på vores site eller tage udgangspunkt i vores PDF med relevante Infoglue guides

  For at få adgang skal du:

  • Være ansat på AAU
  • Have en bruger i infoglue - se forrige guide 'Bliv oprettet som bruger i Infoglue'
  • Skrive til support@its.aau.dk
   I emnefeltet skriv ' ny i infoglue, adgang til undervisningssite test.infoglue-kursus.aau.dk'
   I tekst feltet  skriv den mail du bruger til at logge ind i infoglue.
 • +

  Følg vores guides

  Er du allerede godt i gang med InfoGlue, men er i tvivl om enkelte hvordan du opsætter dit site, har vi en lang række guides som kan gøre dig klogere de forskellige funktioner og elementer i InfoGlue. Du kan tilgå alle vores InfoGlue guides på følgende link.

  se alle InfoGlue-guides

  Webtilgængelighed

  Det er vigtigt at du er opmærksom på webtilgængelighedsloven når du skal lave et site i InfoGlue. Kort fortalt handler webtilgængelighedsloven om at offentlige websites og apps skal være tilgængelige for folk med diverse handicaps. Som offentlig uddannelsesinstitution er AAU omfattet af lovgivningen. Du kan læse mere om opretholdelse af webtilgængelighedsloven på følgende link.

  forklaring og guides til overholdelse webtilgængelighedsloven 

 • +

  Oftest stillede spørgsmål

  Har du yderligere spørgsmål eller har du brug for hjælp til InfoGlue, så findes svaret måske i vores FAQ. Her har vi samlet en række af de oftest stillede spørgsmål. Finder du ikke hvad du leder efter, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os eller deltage i åbent kontor.

  Se de Oftest stillede spørgsmål

 • +

  Support og rådgivning

  Hvis ikke du kan finde en tilstrækkelig vejledning, er du altid velkommen til at sende os en mail på support@its.aau.dk. herefter vil vi hjælpe dig med dit problem. Du kan læse mere om hvilken hjælp vi tilbyder i vores FAQ.

  For at vi kan yde den bedste og mest effektive service, er det vigtigt, at du er så detaljeret som muligt i din beskrivelse af problematikken. Sørg således for at inkludere følgende i din mail:

  • Skriv "Infoglue" eller "Google" i emne-feltet sammen med emnet for problemet.
  • Hvilket site er det tale om? Inkludér gerne et link, så vi ved hvilken specifik side det handler om. Eksempel: https://www.its.aau.dk/vejledninger/infoglue
  • Hvad er problematikken? Beskriv så detaljeret som muligt. Er det i Structure eller Content i Infoglue? I tilfælde af support til et Google, hvilket produkt drejer det sig som eks. Google Data Studio, Google Analytics osv.
  • Inddrag gerne screenshots, der viser problemet.

  KONTAKT OS HER