Om infoglue

Bliv klogere på InfoGlue og AAU's webdesign

InfoGlue er et content management system - eller et CMS - som er et system, der kan styre websites og deres indhold. Brugerne af CMS'et kan oprette nye sider og indsætte indhold uden at skulle bekymre sig synderligt om design og opbygning. Med lidt øvelse i brugen af det enkelte CMS kan brugere uden programmeringsmæssig baggrund altså nemt redigere, opdatere og vedligeholde et website.

I det følgende kan du blive lidt klogere på AAU's officielle CMS-løsning, InfoGlue. Du kan også læse mere grundlæggende om tankerne bag designet i AAU's designguide for web, som du finder l listen nederst til højre.

CMS Infoglue

 • +

  logikken bag infoglue

  I InfoGlue arbejder man med en opdeling i henholdsvis Structure og Content

  Structure kan betegnes som websitets skelet. Det er her websitets layout og opbygning bestemmes. Her kan den enkelte bruger oprette nye sider og vælge hvordan indholdet skal placeres.

  I Content opretter, gemmer og redigerer man indhold. Det kan være tekst, billeder, links eller andre filer, som organiseres i en mappestruktur. Indholdet gemmes således i Content men er først synligt på sitet, når brugeren aktivt har indsat det på en side i Structure. Når man arbejder på et givent website i CMS'et, kaldes hele samlingen af indhold og struktur et repository.

 • +

  Content

  Content

  Content kan til forveklsing ligne Structure-fanebladet. Brugeren har de samme muligheder for at oprette, kopiere, flytte, slette og publicere. I stedet for sidetræet finder man dog i venstre side mappestrukturen, hvor al indhold oprettes og gemmes. 

  om content

  Husk at klikke forbi vores InfoGlue-vejledninger, hvor du bl.a. kan læse mere om de forskellige typer af indhold.

 • +

  Structure

  Structure 

  Nedenstående illustration viser de mest grundlæggende funktioner i Structure. Her har brugeren bl.a. mulighed for at oprette nye sider samt flytte, kopiere, slette eller publicere eksisterende sider. Hvis man ønsker at se en forhåndsvisning af sitet inden det publiceres, kan man tilmed anvende "Preview"-funktionen, som findes i forlængelse af de andre options. Sidetræet til venstre viser en oversigt over de sider - i andre sammenhænge også kaldet menupunkter - der allerede er oprettet.

  om structure

  Husk at klikke forbi vores InfoGlue-vejledninger, hvor du bl.a. kan læse mere om, hvordan man opretter sider og indsætter indhold.

Grundelementer

 • +

  Billedstørrelser

  I AAU's webdesign anvendes følgende billedstørrelser:

  Stort billede

  • Bredde: 650 pixels
  • Højde: 350 pixels

  Mellem billede

  • Bredde: 278 pixels 
  • Højde: 154 pixels

  Lille billede

  • Bredde: 278 pixels 
  • Højde: 77 pixels

  BAGGRUNDSBILLEDER

  • Bredde: 1440 pixels
  • Højde: 900 pixels
    

  Download Mock-Billeder

 • +

  Farver

  AAU's primærfarve er mørkeblå (#211a52). Den bruges til overskrifter, knapper og fremhævning af links i tekst. Foruden den mørkeblå anvendes flere forskellige nuancer af blå/grå for at differentiere mellem underoverskrifter, links og brødtekst.

  farver

  Alternativt farvevalg

  Det er muligt at vælge alternative farver. Den corporate blå farve kan eksempelvis udskiftes med en anden given farve, som udvindes af baggrundsbilledet. 

  alternativ farvevalg

  På trods af frit farvevalg anbefales det at vælge en farve, som fungerer på på en hvid baggrund - det vil sige, at meget lyse farver ikke bør anvendes.


  Eksempel på farveskift

  eksempel på farveskrift

 • +

  Logo

  Aalborg Universitets logo er centreret øverst på alle sideniveauer. Logoet fremstår udelukkende i farven hvid, og derfor skal eventuelle baggrundsbilleder tilpasses, så logoet ikke forsvinder.

  Aalborg Universitets logo

 • +

  Typografi

  På AAU.dk bruges der to typografier:

  DIN Next LT Pro

  • Bruges til overskrifter, knapper og citater. Ydermere er det også typografien, der bruges i AAU's logo. Den bruges i to snit – 'regular' og 'bold'

  Helvetica

  • Bruges til brødtekst i 'regular' og 'bold'
    

  din next lt pro regular

  din next lt pro bold

  helvetica regular

  helvetica bold

Navigation

 • +

  DE FORSKELLIGE NAVIGATIONSPRINCIPPER I AAU'S WEBDESIGn

  Servicemenu

  Servicemenuen figurerer som default øverst på samtlige AAU-sites og kan fjernes efter behov. Servicemenuens indhold kan ikke tilpasses.

  Globalmenu

  Globalmenuen anvendes primært på AAU.dk men kan også indsættes på øvrige sites. Globalmenuens indhold kan ikke tilpasses.

  Brødkrummesti + lokalmenu

  Brødkrummestien og lokalmenuen figurerer som default over eller under sidetitlen og kan fjernes efter behov. Lokalmenuen kan også fjernes separat.

  Linkliste / linklistemenu

  Linklister og linklistemenuer kan indsættes på alle sider og kan tilpasses efter behov.

  Footer

  Footeren figurerer som default altid nederst på siden men vises først, når man har klikket på pilen. Footerens indhold kan ikke tilpasses.

  navigation på aau

Tekstformatering

 • +

  Specifikationer

  Download dokumentet for at få tekstniveauerne specificeret.

  Download specifikationer

 • +

  Tekstniveauer

  Her specificeres tekstniveauerne på forsiden og en indholdsside, hvilket er dækkende for hele AAU.dk.

  forside

  tekstniveau - forside


  indholdsside

  tekstniveau - indholdsside

Struktur

 • +

  Wireframes

  Herunder kan du se eksempler på sidestrukturer i AAU's webdesign. Samtlige sites er bygget op af indholdsmoduler med fast bredde (afhængigt af den valgte type sektion). De kan dog alle variere i højden. Indholdsmodulerne kan indeholde artikler, linklister, arrangementer og andre InfoGlue-komponenttyper. Der er i eksemplerne også benyttet knapper, som er af "Big button" komponenttypen. Disse har altid en fast størrelse.
   

  EKSEMPEL 1

  wireframes eksempel 1

   

  Eksempel 2

  wireframes eksempel 2


  Eksempel 3

  wireframes eksempel 3

 • +

  Grid

  Grid'et på AAU.dk spænder over 12 spalter. Designet er udarbejdet, så det fungerer responsivt, hvilket betyder, at brugeroplevelsen af AAU.dk er optimal på tværs af alle devices.

  grid