Microsoft Stream

Microsoft Stream

Microsoft Stream er videotjenesten i Microsoft 365. Den gør det let at oprette og på sikker vis dele videoer i et team eller på tværs af din organisation.

Log på: web.microsoftstream.com 

Du vil blive bedt om at godkende dit login med Authenticator-appen på din telefon. Har du ikke installeret den endnu, læs her hvordan du gør.

 

Upload video

VIGTIGT : Husk altid at overveje om dine filer indeholder information, som ikke må eller bør deles med andre. Hvis din video f.eks, er et fortroligt interview, så vil det typisk indeholde følsomme og eller fortrolige persondata, og sådanne må ikke deles via Microsoft Stream! 
Hvis du er i tvivl kan du læse mere her: www.sikkerhed.aau.dk/dataklassifikation

Klik på menupunkt ”Opret” og vælg ”Upload video”.

Søg videoen frem eller træk den i upload-feltet.

Du får følgende billede frem:

Ændr evt. navnet og indtast en beskrivelse til din video.

Klik på ”Tilladelser” for at tage stilling til, hvem der skal kunne se din video.

Sæt IKKE flueben ved ”Tillad, at alle i din virksomhed må se denne video”, med mindre du ønsker at alle med en AAU-adresse skal kunne se din video. ”Alle” inkluderer alle ansatte og studerende

Klik på rullegardin under ”Del med” for at specificere, hvem du vil dele din video med. Du kan kombinere personer, kanaler og grupper. 

 

VIGTIGT:

Vær opmærksom på at hvis du vælger en offentlig gruppe (en af dem du har oprettet i Teams som offentlig), bliver din video offentlig tilgængelig (også hvis du ikke har sæt flueben ved ”Tillad, at alle i din virksomhed må se denne video”

Vælg Indstillinger for at tillade kommantarer eller tilføje undertekstfiler.

Klik til sidst på "Udgiv" for at synliggøre din video med de valgte tilladelser.

 

Se hvilke grupper du kan vælge

Du kan finde en oversigt over personer, kanaler og grupper ved at bruge ”Find” i menuen øverst:

Vær opmærksom på at hvis du vælger en offentlig gruppe, bliver din video offentlig tilgængelig for alle med en AAU-mailadresse, både studerende og ansatte. (også hvis du ikke har sæt flueben ved ”Tillad, at alle i din virksomhed må se denne video”

VIGTIGT:

Hvis du er i tvivl kan du læse mere her: www.sikkerhed.aau.dk/dataklassifikation