It Services

Avecto Defendpoint

Information om Avecto DefendPoint

DefendPoint er et program som hjælper med at give meningsfulde lokaladministrator-rettigheder til dem, som ønsker det. Med det kan vi åbne op for at du selv kan installere programmer og ændre i nødvendige indstillinger, men blokere for ting som potentielt kan ødelægge computeren og minimere risikoen ved f.eks. virus eller malware.

 • +

  Primær bruger

  Hvis du er den primære bruger af din computer og ønsker du f.eks. at installere andre programmer end dem, som er tilgængelige i Software Centeret, skal du kontakte ITS (2020 eller support@its.aau.dk) og bede om adgangen.

  Den primære bruger er ejeren af computeren eller den faste bruger af en langtidsudlånt computer. Der kan kun være 1 primær bruger.

 • +

  DefendPoint Screenshots

  Her har vi samlet nogle screenshots af de forskellige pop-up vinduer, som du kan se på din computer i forbindelse med DefendPoint. Hvis du oplever en pop-up, som ikke står beskrevet her, eller hvis du har yderlige spørgsmål, bedes du kontakte os.
   

  Your attention is required

  Denne pop-up vises, hvis du som primær bruger prøver at installere et program eller ændre i en systemindstilling. Her skal du blot vælge årsagen i dropbown menuen og trykke på ”Continue”

  Grunden til at vi viser denne besked er at informere dig om at du nu laver en ændring på din computer som potentielt kan skade den.

   

  Your attention is required (Blokering)

  Denne pop-up vises ved enkelte programmer som potentielt kan skade din computer eller kan give andre problemer hvis det installeres. Ønsker du at forsætte med handlingen, skal du taste dit password. 

   

  Executable Blocked (Du er primær bruger)

  Selvom at du er den primære bruger af din computer, blokerer vi for nogle indstillinger. Har du et særligt behov for ændre på en af disse indstillinger skal du kontakte ITS.

  Hvis du ikke er den primære bruger har du ikke mulighed for at lave ændringen

   

  Executable Blocked (Du er ikke primær bruger)

  Denne pop-up vises hvis du prøver at ændre på en indstilling eller installere et program på en computer, hvor du ikke er den primære bruger.

  Hvis du er din primære bruger og ser denne besked skal du kontakte ITS. Hvis du ikke er den primære bruger, har du ikke mulighed for at lave ændringen.

   

  Installer Package Blocked (Du er ikke primær bruger)

  Denne pop-up vises hvis du prøver at installere program på en computer, hvor du ikke er den primære bruger.

  Hvis du er din primære bruger og ser denne besked skal du kontakte ITS. Hvis du ikke er den primære bruger, har du ikke mulighed for installere programmet.
   

  COM Class Blocked (Du er ikke primær bruger)

  Denne pop-up vises hvis du prøver at ændre på en indstilling en computer, hvor du ikke er den primære bruger.

  Hvis du er din primære bruger og ser denne besked, skal du kontakte ITS. Hvis du ikke er den primære bruger, har du ikke mulighed for at lave ændringen.

   

  COM Class Blocked (Du er primær bruger)

  Denne pop-up vises hvis du prøver at ændre på en indstilling en computer, hvor du er den primære bruger.

  Hvis du er din primære bruger og ser denne besked skal du kontakte ITS. Hvis du ikke er den primære bruger, har du ikke mulighed for at lave ændringen.