It Services

Sådan flytter du data til OneDrive

Sådan flytter du data til OneDrive

Første gang du logger ind

Første gang du logger ind på en ny maskine vil OneDrive automatisk blive installeret. Dette tager et par minutter.

Her efter tilbydes du at flytte dine filer automatisk fra "Dokumenter", "Skrivebordet" og "Billeder". Det tager lidt tid, men din computer vil så efterfølgnede ligne sig selv.

Du kan også vælge at sige "nej" til at flytte filerne og så senere gøre det med vores "OneDrive Data Transfer" værktøj eller manuelt. Læs mere her under.

ITS OneDrive Data Transfer (Automatisk fil flytning)

Dette værktøj flytter kun data du har gemt i "Filer ikke i OneDrive" på vores servere til OneDrive.

Du finder værktøjet i Start Menuen. (Kan du ikke finde det i Start Menuen, skal du installere det fra Software Centeret)

Vi anbefaler at du kører programmet mens at du er på kablet AAU netværk. Sidder du f.eks. der hjemme kan det tage meget lang tid.

Når dine filer er flyttet vil de ligge i mappen "MovedFromOldServer" i dit OneDrive. Husk at der kan gå noget tid inden at alt data er synkroniseret.

Manuel Flytning af filer

Der kan opstå siturationer hvor at der er data som vores værktøj ikke kan flytte. Hvis du oplever dette skal filerne flyttes manuelt. Du bliver informeret om dette automatisk, hvis du bruger OneDrive Data transfer værktøjet.

Den nemmeste måde at flytte dine filer manuelt på er at flytte hele mapper. Benyt linket ”Filer ikke i OneDrive”. Klik ind i f.eks. Dokumenter og vælg de mapper, du gerne vil flytte. Højreklik og vælg klip. Gå derefter ind i Dokumenter i OneDrive, højreklik igen og vælg sæt ind. 

Få hjælp

Du kan få hjælp til alt OneDrive relateret på denne siden eller i "Getting Started" mappen som du finder på dit Skrivebord.

Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive, ringe eller gå ned til en af vores OnSite Helpdesks hvis du brug for hjælp til at flytte dine filer eller hvis du har spørgsmål.

Se mere om ITS support her: www.its.aau.dk/support