It Services

vejledninger omkring kosmo

Kurserne kan oprettes i KOSMO fra hhv. 1. marts og 1. oktober. 

Vi anbefaler, at I indtaster STADS-koderne i KOSMO, så tidligt som muligt, så der ikke opstår flaskehalse ved kursustilmelding omkring studiestart.

vejledninger omkring kosmo

 • +

  Opret kursus i det kommende semester

  Begynd med at vælge  [STEP1]:Ret og tilføj rum til nyt semester i menuen til venstre. Det semester du ser er det gamle semester, hvor du skal hente kurserne fra.

  Hvis du blot ønsker at oprette dem til kommende semester igen, sætter du flueben ved dem og klikker på den grønne knap "Marker til oprettelse".

  Hvis du vil ændre deres navne, klikker du på navnet til venstre og skriver det nye navn. Husk at klikke på det blå v-tegn til slut.  Sæt flueben ved kurserne og klik på den grønne knap "marker til oprettelse"

  Hvis du vil tilføje helt nye kurser, skal du benytte nederste sektion Tilføj nye rum. Her skriver du navnene på de nye nye kurser i rubrikken Navn og afslutter ved at klikke på det blå v-tegn. Når du har angivet de nye kurser, markerer du dem ved at sætte flueben ved dem og klikke på den gule knap "Marker til nyoprettelse".

  Du kan sagtens vende tilbage og oprette flere kurser.

  Klik nu på [STEP2]: Opret valgte rum i nyt semester. Her ser du en oversigt over de rum, du har markeret til oprettelse fra [STEP1].

  Hvis der er et af rummene, du alligevel ikke ville oprette, klikker du i feltet "klar til oprettelse" og vælger Fortryd oprettelse og klikker på det blå v-tegn. Så forsvinder kurset fra listen.

  Når du vil oprette rummene, markerer du dem ved at sætte flueben, og klikker på den røde knap "Opret rum".

  Efter du har klikket på "Opret rum" vises en status over oprettelserne.

 • +

  login i Kosmo

  KOSMO er det system, du skal bruge til at oprette kurser i Moodle og for at tilknytte studerende via STADS-grupper til kurserne.

  For at blive oprettet som bruger i KOSMO, skal du sende en mail til support@its.aau.dk med oplysning om dit fulde navn, AAU-emailadresse samt hvilket studienævn, du skal tilknyttes.

  Når du er oprettet i KOSMO, kan du logge ind på denne adresse: kosmo.moodle.aau.dk

  *OBS* Du skal enten være på AAU´s netværk her på campus eller være tilkoblet via VPN for at få adgang til ovenstående link.

   

 • +

  opret et kursus i indeværende semester

  Hvis du vil oprette et kursus i indeværende semester skal du vælge punktet "Straks-oprettelse af rum" i menuen til venstre.

  Du vil til højre nu se hvilke kurser, der er oprettet i nuværende semester kategori.

  Klik dig ned igennem semestret til du finder det sted, hvor du vil oprette kurset.  Indtast kursets navn i feltet Rummets navn og klik på den den grønne knap "Opret rum", hvorefter du vil se en status over oprettelsen af rummet som ved oprettelse i kommende semester.

   

 • +

  skift mellem workflow (hvis der er flere)

  Er du tilknyttet flere skoler (workflows)  i KOSMO, kan du skifte mellem dem på følgende måde. Oppe i den sorte menu øverst på skærmbilledet klikker du på din mailadresse.

  Du får nu vist din brugerprofil. Klik på Workflowet:

  Et lille popup vindue kommer frem med en dropdown menu, vælg det ønskede workflow fra dropdown menuen og tryk på fluebenet:

  Du har nu skiftet workflow, og det vil være det workflow, du derefter vil arbejde i, når du vælger [STEP1] og [STEP2] mm. 

  Du kan til en hver tid skifte imellem de workflows du er tilknyttet. 

   

 • +

  slå op , hvilke studerende der er i en bestemt STADS-gruppe

  Hvis du vil checke hvilke studerende, der er i en bestemt STADS-gruppe, så benyt punktet "Studerende i STADS-grupper" i menuen til venstre. 

  Indtast den ønskede STADS-gruppe, og KOSMO vil vise dig en liste over STADS-grupper, der matcher det, du taster ind. Vælg den ønske stads-gruppe på listen, KOSMO viser.

  Du vil da få vist en oversigt over de studerende i gruppen og en information om hvor mange af de studerende, der endnu ikke har været logget på Moodle.

 • +

  tilføj studerende via STADS-grupper

  Når du vil tilknytte grupper af studerende (grupper oprettet i STADS) til rum oprettet i KOSMO, skal du benytte punktet "Tilføj STADS-grupper til oprettede rum". 

  Du vil til højre nu se hvilke kurser, der er oprettet i nuværende semester kategori. 

  Klik dig frem til de kurser/rum, du vil sætte STADS-grupper på. Du kan både klikke dig ned og op i strukturen. I feltet STADS koder skriver du navnet på den STADS-gruppe, vil tilføje. KOSMO vil vise dig en liste over de STADS-grupper, der matcher det, du taster ind. Vælg på listen, KOSMO viser, den korrekte STADS-gruppe.

  KOSMO kvitterer ved at vise dig STADS-gruppen på denne måde, når du har valgt den.

  Når du har tilknyttet de ønskede STADS-grupper, skal du sætte flueben ved kurserne og klikke på den grønne knap "Tryk her for at gemme stadsgrupper for markerede rum".

  En gang i døgnet kører et natligt job, der løber KOSMO igennem, og tilknytter de studerende i STADS-grupperne til Moodle kurserne. DVS. du kan ikke se de studerende i kurset før efter kørslen den følgende nat.

  Vær opmærksoim på at kørelsen kun tilføjer studerende, ikke fjerner dem.