It Services

introduktion til Panopto

Introduktion til Panopto

Panopto er en videoplatform, som stilles til rådighed for alle ansatte og studerende på AAU. Med Panopto kan du optage og distribuere video. Panopto er desuden installeret som plug-in i Moodle, så du nemt kan vedhæfte videoer til dine kurser.

Web-adgangen Panopto: http://panopto.aau.dk.

Hvis du vil installere Panopto-klienten, skal du som ansat hente den i Softwarecenteret, og som studerende skal du downloade den via web-adgangen.

Du skal være logget ind på AAU for at kunne tilgå Panopto og er du ikke det, når du i browseren skriver panopto.aau.dk, så vil du blive promptet for at logge ind. Når du er logget ind, vil du møde et lignende billede.

 

I menuen til venstre er der som udgangspunkt valgt Hjem. Med den visning ser du et udsnit af de videoer, der er delt med dig ”Delt med mig” og alle nyheder ”Nyheder”. Denne visning kan du ikke ændre.

Hvis du klikker på ”Min mappe” i menuen til venstre vil du se de videoer, du har lagt op i dit private område. Som udgangspunkt vil kun du kunne se, hvad der ligger i denne mappe.

Hvis du klikker på ”Delt med mig” vil du kunne se alle de videoer, der er delt med dig. Det er dette menupunkt du kommer til, hvis du under ”hjem” klikker på Se mere under ”Delt med mig”.

Hvis du klikker på ”Alt”, ser du alle de videoer, du har adgang til.

Via sidste menupunkt ”Gennemse” kan du bladre dig igennem det hierarki, du har adgang til.