AAU logo

AAU It Services

Filer og Dokumenter

FILER OG DOKUMENTER

Når du som studerende eller ansat bliver oprettet som bruger i it-systemerne på Aalborg Universitet, får du automatisk dit eget dokumentområde på serveren. Her har du plads til lagring af studierelevante eller arbejdsrelaterede data.

Benytter du en af vores standardinstallerede Windows-computere, finder du dette område i folderen ”Dokumenter”, som ligger under ”Biblioteker” i Windows stifinder.

Bruger du din egen Windows-computer, Mac eller Linux styresystem, kan du tilslutte dit dokumentområde manuelt.

Hvorfor gemme filer på serveren?

Når du gemmer dine filer på serveren sørger vi for at der bliver taget backup af dem.

Du kan tilgå dine filer fra alle dine enheder. Er du ikke på AAU’s netværk, kan du tilgå dem via VPN.

Det er nemt

Bruger du en Windows-computer med standardinstallation, bliver dine dokumenter automatisk synkroniseret, dvs. at du har en opdateret version af dine filer liggende både på din harddisk og på serveren.

Del filer med andre

Hvis I er flere, der har brug for at arbejde med de samme filer, kan I få oprettet en gruppemappe også kaldt et fileshare eller fællesdrev. Send en mail til support@its.aau.dk, hvor du oplyser det ønskede navn til jeres fileshare samt brugernavne på de personer, der skal have adgang.

Fællesdrev for ansatte

Hvis der i din afdeling allerede eksisterer et fællesdrev, som du skal have adgang til, kan du bede din leder om at sende en mail til support@its.aau.dk, hvor I fortæller hvad drevet hedder og brugernavnet af den person, der skal havd adgang.

Når du har fået adgang, skal du tilslutte dig drevet. Find vejledninger i menen til højre.

Gruppemapper for studerende

Gruppemapper er fællesdreve for studerende. Når en studiegruppe oprettes af en sekretær, oprettes der blandt andet også en gruppemappe, som de studerende i gruppen har adgang til. Mappen findes under \\student.aau.dk\ProjectGroups. Find vejledninger om hvordan du tilslutter dig jeres fællesdrev i menuen til højre.

Send eller del store filer

Hvis du har brug for at sende filer over 2 Gb, kan du med fordel benytte DEIC's web-baseret tjenste FileSender