AAU logo

Indsæt og rediger overskrifter

LIDT OM OVERSKRIFTER I ARTIKLER

Der er to forskellige typer overskrifter i artikler - titlen, som skrives ind i feltet "Title", samt overskrifter i brødteksten. Artiklens titel vil altid være af overskriftstypen "Heading 1" (H1), hvor overskrifter i brødteksten kan være H2, H3 og H4. Hvis du har et headline komponent på sitet, anbefales det at du ikke indsætter en title (H1) i artiklen, men i stedet for starte med en H2 i 'full text' feltet, da hvert menupunkt kun bør have en H1.

Læs vores gode råd om overskrifter længere nede på siden, hvis du er i tvivl om, hvornår du skal bruge hvad.

 • +

  Indsæt overskrift i brødteksten

  1. Stå i fanebladet "Content"
    
  2. Klik på den artikel, som du vil indsætte eller ændre en overskrift i
    
  3. Marker det stykke tekst, som skal være en underoverskrift
    
  4. Klik på pilen under "Normal" for at få rullemenuen frem, som vist i billedet nedenfor:
    
    
  5. Vælg det ønskede overskriftsniveau og klik "Save"
    
  6. Husk at publicere ændringerne, så de bliver tilgængelige på dit website
 • +

  Gode råd om overskrifter

  En god og sigende overskrift kan eksempelvis være "Samarbejde med Institut for Byggeri og Anlæg" fremfor "Samarbejde" eller "Samarbejde med instituttet". Undgå generiske overskrifter som eksempelvis "Flere informationer" eller "Godt at vide" - lav i stedet en overskrift, der konkret fortæller, hvad man kan få informationer om - eksempelvis "Sådan søger du om praktikplads i udlandet".

  overskrifter i Artiklens brødtekst

  Generelt er det en rigtigt god idé at opdele artiklens brødtekst i relevante og sigende overskrifter og underoverskrifter. Indholdet fremstår dermed mere overskueligt, så brugeren nemmere kan orientere sig på dit site.

  Ift. søgeoptimering og webtilgængelighed er det vigtigt, at du anvender overskriftstyperne i naturlig rækkefølge. Spring således ikke fra en H2 til H4, men brug dem i den rækkefølge, de kommer (H2, H3, osv).

  Sidens headline

  Sidens headline skal i modsætnig til overskrifter i artikler rumme alt indhold på den givne side. Headline-komponenten er placeret over sidens øvrige komponenter og skal gøre det nemmere for brugeren at få overblik over, hvad siden indeholder. 

  Headline vs. overskrift i artikler 

  Med henblik på søgemaskineoptimering og anbefaler vi, at der kun benyttes en H1-overskrift per side. Headline-komponenten og title-feltet i artikler er begge H1-overskrifter, så hvis du har en headline-komponent på din side, bør du ikke benytte artiklens title-felt, medmindre artiklen komponentets style er compact, da overskriften således automatisk er H2-overskrift. Er artikel kompentets style derimod sat til medium eller full, brug i stedet en H2-overskrift i brødteksten i din artikel. Se nedenstående illustrationer:

  Du bør tilmed undgå "dobbeltoverskrifter" på dine sider - artiklens overskrift bør ikke være den samme som sidens headline.​