AAU logo

Komponenter

HVAD ER ET KOMPONENT?

Et komponent er en boks, som danner ramme for de forskellige typer indhold, man kan oprette i InfoGlue. Der er blandt andet komponenter til at indsætte artikler, nyhedslister og knapper. En komponentboks uden indhold ser ud som på øverste billede. Når man har indsat en komponenttype, eksempelvis et artikelkomponent, ser boksen ud som på nederste billede:

komponent

Komponenternes størrelse og form afhænger af den valgte type sektion. Dette kan du læse mere om i vores vejledning til sektioner. Nedenfor kan du blive klogere på de mest almindelige komponenttyper i InfoGlue og få et overblik over deres egenskaber og anvendelighed.

 • +

  Komponenttyper

  Article

  Artikelkomponenten bruges til artikler, som er den mest anvendte indholdstype I InfoGlue. En artikel kan indeholde tekst, links, billeder og øvrige filer og kan anvendes til en række forskellige formål. 

  LINK List 

  Denne komponent bruges til at oprette manuelle linklister med såvel eksterne som interne links og links til uploadede filer. Linklister er således anvendelige til en række forskellige formål - både til intern navigation på et website, visning af filer og henvisninger til eksterne websites.

  LINK LIST MENU

  Komponenten Link list menu, også kaldet højremenu, minder meget om komponenten Link list. Forskellen på de to er dog, at Link list menu udelukkende bruges til intern navigation på et website. Den er tilmed i højere grad automatisk - når først et menupunkt på et givent niveau i sidetræet er valgt, vises samtlige af de øvrige sider, som er oprettet i samme niveau.

  HEADLINE 

  Headline-komponenten indeholder sidens overordnede titel. 

  Big button

  En big button er en knap, der kan bruges til at fremhæve et specifikt link på dit website. Man kan tilføje interne links, eksterne links og links til uploadede filer.

  Staff list / prioritized staff list

  Staff lists eller medarbejderlister trækker data fra PDS (AAU's personprofilsystem). Staff list er en manuelt sorteret liste, hvor prioritized staff list er albefabetisk sorteret.

  Publication list

  Publikationslister trækker data fra VBN. En forudsætning for at kunne vise publikationslister fra VBN er, at den enhed, man ønsker at vise, er oprettet som forskningsenhed i VBN.

  News list / News full list

  En nyhedsliste viser en oversigt over nyheder, som er uploadet i en tilknyttet mappe. Der er to former for nyhedslister - news list benyttes typisk til at vise en oversigt over de seneste nyheder, hvor news list full typisk benyttes som arkiv.

  Event list

  En arrangementsliste viser en oversigt over kommende arrangementer. Arrangementerne oprettes i en mappe, som tilknyttes arrangementslisten. 

  Article list 

  En artikelliste viser en oversigt over artikler, som er uploadet i en tilknyttet mappe. Artiklerne vises i den rækkefølge, de oprettes i.

   

 • +

  Flyt et komponent

  Et komponent kan flyttes op og ned inden for den sektion, som den er oprettet i. Følgende vejledning viser dig hvordan:

  1. Stå i fanebladet "Structure"
    
  2. Klik på den side, hvorpå du vil ændre komponenternes rækkefølge
    
  3. Højreklik på komponenten, som du ønsker at flytte
    
  4. Du kan nu vælge  "Move comp. up" eller "Move comp. down" (Hvis komponentet er placeret øverst i pågældende sektion, kan du kun vælge "Move comp. down")

   flyt komponent
    
  5. Skal komponenten flyttes mere end én gang op eller ned gentages trin 1 - 4