AAU logo

Mapper

HVAD ER EN MAPPE?

Mapper oprettes under fanebladet "Content" og bruges til at gemme og kategorisere artikler og andet indhold. Jo mere overskuelig en mappestruktur man får opbygget, jo nemmere bliver det finde det gemte indhold. I mange tilfælde er det en god idé at oprette mapper, som svarer til de sider, man har oprettet i Structure. 

Mapper til nyheder, arrangementer og links

Hvis du skal oprette nyheder, arrangementer eller links, bør du oprette mapper, som kun indeholder den respektive indholdstype. Dine nyheder skal eksempelvis gemmes i en mappe, som kun bruges til nyheder. Kald eventuelt mapperne "Nyheder", "Arrangementer" og "Links" - så er de nemme at lokalisere.

 • +

  Opret mappe

  1. Stå i fanebladet "Content"
    
  2. Højreklik på den mappe, som den nye mappe skal underordnes og klik på "Create folder". Hvis mappen skal oprettes i øverste niveau, skal du klikke på den øverste mappe, som vist i eksemplet nedenfor:

   opret mappe
  3. Giv mappen et godt og sigende navn i "Name" og klik på "Save"
    
  4. Du har nu oprettet en mappe, som du kan oprette indhold i
 • +

  Kopier en mappe

  Når du kopierer en mappe, kopierer du også al indhold (og andre undermapper), som ligger i mappen. Man kan både kopiere og indsætte mapper inden for det samme repository og på tværs af repositories. Indhold kan dog kun flyttes mellem repositories af samme sprog - det vil sige, at indhold, som er oprettet på et dansk website, udelukkende kan flyttes til et andet dansk website.

  1. Stå i fanebladet "Content"
    
  2. Højreklik på den mappe, som du ønsker at kopiere og vælg "Copy" i menuen

   kopier mappe
  3. Vinduet "Copy Content" åbner
    
  4. Marker den ønskede destination for det kopierede materiale, som vist nedenfor:

   kopier mappe
    
  5. Tryk på "Copy" i bunden af vinduet
    
  6. Et vindue åbner med teksten: "Are you sure you want to copy the content(s) to the location you have just selected?" Tryk 'OK'
    
  7. Vinduet "Import/Copy status" åbner. Klik på "Close" i bunden af vinduet (hvis du fortryder og vil slette, så klik på "Remove")
    
  8. Du har nu kopieret en mappe. Tryk på knappen "Refresh" for at få vist den kopierede mappe:

   kopier mappe