AAU logo

It Services

Administrativ10 PC

Om Administrativ10 konfigurationen

Administrativ10 PC er vores nye Windows 10 PC konfiguration til AAU’s administrative brugere. Den vil på sigt erstatte vores gamle Administrativ7.

Den anbefales til administrative medarbejdere (primært TAP-personale), der benytter f.eks. ØSS eller WorkZone. Al software, som kan påvirke administrative systemer opdateres først efter grundig test.
Dette betyder at den ikke altid har de nyeste programmer, men til gengæld minimeres risikoen for fejl.

Hvad er nyt?

Den mest synlige forskel er naturligvis Windows 10, som har et anderledes udseende end Windows 7. Men i det daglige arbejde vil du ikke opleve nogen stor forandring. De applikationer du er vant til at benytte findes stadig.

Du kan se mere om hvilke programmer som er tilgængelige her: Konfigurationer

DefendPoint – Den nye Administrator

Administrativ10 PC er den første af vores konfigurationer som kommer med DefendPoint installeret.

DefendPoint er et program som hjælper med at give meningsfyldte lokal administrator rettigheder til dem som ønsker det. Med det kan vi åbne op for at du selv kan installere programmer og ændre i nødvendige indstillinger, men blokkere for ting som potentielt kan ødelægge computeren og minimere risikoen ved f.eks. virus eller malware.

Kan jeg få Administrativ10?

Administrativ10 er nu tilgængelig for alle brugere på AAU. Ønsker du at blive opgraderet skal du kontakte ITS Support (support@its.aau.dk eller 9940 2020).

Bemærk venligst at det er en early access, så du må forvente:

  • at der kan opstå problemer, som vi ikke kan løse øjeblikkeligt.
  • at der kan være enkelte specielle funktioner, som vi ikke har testet og måske ikke virker.
  • at du skal melde ind til support@its.aau.dk, hvis du oplever fejl eller mangler. (Husk at noter, at du har en Administrativ10 test PC)

Bemærk også at det ikke er muligt at modtage SVIP support på henvendelser vedr. Administrativ10.