It Services

Opdatering

Hvorfor opdateringer?

For at holde din PC sikker og minimere risikoen for misbrug og fejl er det nødvendigt med opdateringer.

I ITS forsøger vi at holde alle AAU’s maskiner opdateret både for at højne sikkerheden, men også for at give brugerne adgang til nye funktioner i de programmer, som I benytter.

I praksis betyder det, at ITS igangsætter systemopdateringer kort tid efter, de er frigivet af Microsoft og Apple. Normalt inden for 48 timer. Det kan du læse mere om under overskriften ”System-/operativsystem-opdateringer”

ITS igangsætter også programopdateringer for øvrige programmer installeret via computerens ”Software Center”.

ITS anbefaler, at du installerer tilgængelige opdateringer i Software Center, så snart de er tilgængelige. Hvis du glemmer det, bliver opdateringen installeret automatisk.

På denne side kan du læse mere om, hvordan vi gør det, og hvordan det opleves hos dig. Husk at du altid kan kontakte ITS Support på 9940 2020 eller support@its.aau.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om opdateringer.

System-/operativsystem-opdateringer

Systemopdateringer til Windows kommer via dit Software Center.

Under normale omstændigheder vil de blive tilgængelige i løbet af 2. onsdag i hver måned.
Herefter har du muligheden for at installere dem, når det passer dig.

Er de ikke installeret dagen efter, de er tilgængelige, vil de blive installeret automatisk kl. 16:00, hvorefter din computer genstarter.

Du vil i løbet af disse ca. 36 timer modtage besked fra Software Centeret om, at nye opdateringer er tilgængelige. Vi anbefaler, at du installerer dem og genstarter hurtigst muligt for at undgå, at det sker på et tidspunkt, hvor det måske ikke er optimalt i forhold til dit arbejde.

Når først opdateringerne er installeret, skal din computer genstartes inden for 4 timer. Genstarten kan ikke stoppes eller udskydes.
Hvis din computer ikke må genstarte fx pga. en simulering eller andet forskningsrelateret arbejde, bedes du kontakte os med henblik på at få en Lab-PC.

Vi kan i særlige tilfælde fritage din computer for opdateringer i 30 dage. Kontakt os for at høre nærmere. Husk at kontakte os, før opdateringerne installeres. Er der først installeret, kan genstarten som sagt ikke stoppes eller udskydes.

Program-/app-opdateringer

Opdateringer af installerede programmer sker via dit Software Center og kræver, at du er på Aalborg Universitets netværk, enten direkte eller via VPN.

Disse opdateringer starter automatisk og vil kun i meget sjældne tilfælde kræve, at din computer skal genstartes.