It Services

Filer og dokumenter på AAU

FILER OG DOKUMENTER

Når du som studerende eller ansat bliver oprettet som bruger i it-systemerne på Aalborg Universitet, får du automatisk dit eget dokumentområde på serveren. Her har du plads til lagring af studierelevante eller arbejdsrelaterede data.

Benytter du en af vores standardinstallerede Windows-computere, finder du dette område i folderen "Dokumenter", som ligger under "Biblioteker" i Windows stifinder.

Bruger du din egen Windows-computer, Mac eller Linux styresystem, kan du tilslutte dit dokumentområde manuelt.

Hvorfor gemme filer på serveren?

 • +

  Vi tager backup

  Når du gemmer dine filer på serveren sørger vi for at der bliver taget backup af dem.

  Du kan tilgå dine filer fra alle dine enheder. Er du ikke på AAU’s netværk, kan du tilgå dem via VPN.
   

 • +

  Det er nemt

  Bruger du en Windows-computer med standardinstallation, bliver dine dokumenter automatisk synkroniseret, dvs. at du har en opdateret version af dine filer liggende både på din harddisk og på serveren.

   

 • +

  Del filer med andre

  Hvis I er flere, der har brug for at arbejde med de samme filer, kan I få oprettet en gruppemappe også kaldt et fileshare eller fællesdrev. Send en mail til support@its.aau.dk, hvor du oplyser det ønskede navn til jeres fileshare samt brugernavne på de personer, der skal have adgang.
   

Quickguides

 • +

  Fællesdrev for ansatte

  Hvis der i din afdeling allerede eksisterer et fællesdrev, som du skal have adgang til, kan du bede din leder om at sende en mail til support@its.aau.dk, hvor I fortæller hvad drevet hedder og brugernavnet af den person, der skal have adgang.

  Når du har fået adgang, skal du tilslutte dig drevet. Find vejledninger her på siden.

   

 • +

  Gruppemapper for studerende

  Gruppemapper er fællesdreve for studerende. Når en studiegruppe oprettes af en sekretær, oprettes der blandt andet også en gruppemappe, som de studerende i gruppen har adgang til. Mappen findes under \\student.aau.dk\ProjectGroups. Find vejledninger om hvordan du tilslutter dig jeres fællesdrev herunder.

   

 • +

  Send eller del store filer

  Hvis du har brug for at sende filer over 2 Gb, kan du med fordel benytte DEIC's web-baserede tjeneste FileSender.