VPN - Virtual Private Network

VPN installation og brug

Hvad er VPN?

Virtual Private Network (VPN) giver mulighed for at tilgå Aalborg Universitets systemer fra en hjemmearbejdsplads eller fra et hvilket som helst sted i verden via en sikker (krypteret) forbindelse.

Det er ikke nødvendigt at bruge VPN for tilgå sin webmail, men det giver mulighed for at tilgå filer og andre services som ellers kun kan tilgåes fra AAU's netværk.

Installation af VPN

Bruger du en AAU-pc med standardinstallation, er VPN-klienten allerede installeret, og du behøver ikke at foretage installationen.

Skal du installere VPN på en computer, skal du

  • start Internet Explorer (installationen kan fejle i andre browsere)
  • besøg https://ssl-vpn1.aau.dk/
  • logge ind med din e-mailadresse som brugernavn og det dertilhørende kodeord.

Installationen er næsten automatisk, og mange vil kunne klikke sig igennem installationen uden at se vores guides. Klik i boxen til højre, hvis du gerne vil se en trin-for-trin vejledning.

Når først VPN er installeret på en computer, behøver man ikke anvende hjemmesiden, i stedet kan man blot vælge den installerede genvej til Cisco AnyConnect Secure Mobility Client.

Login

Start Cisco AnyConnect Secure Mobility Client ved at klikke på Windwos Startknappen i nederste venstre hjørne. Find den i menuen eller start blot med at skrive cisco.

Klik på Connect-knappen.

Hvis feltet i dropdown-menuen er tomt, skriv da ssl-vpn1.aau.dk. Indtast dit fulde brugernavn og password.

brugernavn@department.aau.dk eller *
brugernavn@student.aau.dk og dit password

* Ansatte på det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet skal bruge id i stedet for department.